Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

Inför V65® Årjäng: ”Löser det sig kan han duga direkt”

Fredag 24 juni 2022
Det har gått nästan ett och ett halvt år sedan senaste starten. Men nu är kapable Millmighty tillbaka. Tränaren utesluter inte att han kan vara med i striden direkt.
Inför V65® Årjäng: ”Löser det sig kan han duga direkt”

Midsommarafton inleds med en jackpotomgång av V65® från Årjäng.
Hemmatränaren Paw Mahony tar ut den numera sexårige 5 Millmighty (V65-5) i comeback. Hästen, som bland annat varit finalist i det norska derbyt, är nu tillbaka efter en skada och har inte setts i startlistorna sedan januari förra året.
– Millmighty gick sönder efter senaste starten på Åby men har fått god tid på sig att läka ut nu. Han tränats på länge och känts väldigt bra, sedan har han väl inte gått något fortare än det han gjorde i kvalloppet men det gjorde han på ett bra sätt. Jag hade 13,5 sista varvet då och var fullt nöjd med det. Jag har inte velat köra något snabbare än det där, det får komma lite mer med starterna men han har tränats mycket som sagt och känslan är att han kommer väl förberedd trots allt; det är liksom ingen häst som tidigare behövt många starter för att komma i form. Det är en häst som har jättehög kapacitet när han är som han ska och nu har han fått tid att växa in i sin kropp också, jag tror att han kan ha utvecklats mer trots det långa uppehållet.
– Den långa distansen nu är i alla fall en fördel gentemot kort distans, förhoppningen är väl att det inte ska bli alltför ryckigt kört utan ett mer vårdat lopp. Han har varit ganska allround och funkat på alla distanser tidigare.
Kan han duga direkt trots det långa uppehållet?
– Det kan han säkert göra. Det måste klaffa lite och han ska få ett snällare lopp, vi ska inte ut och köra en massa i spåren och gasa vilt, vi måste tänka på hästen i första hand. Men löser det sig är han så pass bra att han säkert kan duga direkt i ett sådant här lopp.

Klicka här för mer stallsnack

Fler nyheter om trav

Gråbergs granskning inför superjackpoten
Gråbergs granskning inför superjackpoten
Fredag 25 augusti 2023
Superjackpot med 1,4 miljoner adderat i sexrättspotten. Söndagens V64 från Bro Park lockar med högklassiga tävlingar och sällsynt spelvärde. Då är det verkligen läge att ta del av Per-Anders Gråbergs klarsynta analyser kring loppen.
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Tisdag 22 augusti 2023
Tomas Pettersson är påväg till Solänget med två segerbud. - Jag tycker att båda ska räknas även om det är lite jobbiga lägen, säger Pettersson.
Inför V75® (drömjackpot): ”San Moteur känns fantastiskt fin – Är bättre förberedd nu”
Måndag 21 augusti 2023
Sundsvall Open Trot är ett kanonlopp på lördag och en av stjärnorna i racet heter San Moteur. Han kommer närmast från seger i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens – och nu låter det ännu bättre från Håkan Arvidsson när avelssäsongen är avslutad. – Han är mycket mer förberedd nu än inför senaste starten. Hästen känns fantastiskt fin. Jag har stor respekt för motståndet men naturligtvis tror jag på toppchans, säger Håkan Arvidsson.
Inför V75® (tisdag): Toppår för Djuse – är optimist inför derbyuttagningarna
Måndag 21 augusti 2023
Det har varit ett strålande år för Mattias Djuse. På tisdag kväll kan det första steget tas mot ännu en stor årgångsseger. Den kanske största av dem alla. Efter guldet i Sprintermästaren är Hustle Rain nu en het kandidat inför derbyt. Och tränaren är optimistisk.
Inför V64® Skellefteå: ”Det är läget emot”
Måndag 21 augusti 2023
Christian Månsson har en trio till start på hemmaplan. - Min bästa chans är 12 Roller Coaster Ås (V64-6/DD-2), det är läget emot.