Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

Hip Hop Haufor bäst i första uppladdningsloppet

Söndag 20 november 2022
Nykomlingarna tog för sig i vinterns första B-lopp på Vincennes. Femårige Hip Hop Haufor vann Prix de Bretagne före fyraårige Italiano Vero.
Hip Hop Haufor bäst i första uppladdningsloppet

I vintras radade han upp fyra raka segrar på Vincennes.
Men det var i helt annan omgivning än vad han ställdes mot den här söndagen.
Nu fick Christian Bigeons Hip Hop Haufor sitt genombrott i världseliten då han kom till start som näst minst meriterad i vinterns första kvalificeringslopp till Prix d’Amerique - och fixade biljetten till världens tuffaste travlopp om två månader.
Detta sedan han avgjort med enkelhet efter en urstark avslutning från sjätte par utvändigt och onekligen visat att han hör hemma bland de allra bästa i Paris.
Där bakom blev det desto mer dramatiskt.
Måltvåan Hussard du Landret stängde vägen för ursinnigt spurtande Flamme du Goutier och flyttades ner till femteplatsen av domarna.
Tvåa blev istället Philippe Allaires Europaderbyvinnare Italiano Vero som skuggade vinnaren hela vägen för David Thomain.
Den som tjänade mest på resultatkorrigeringen och knep den tredje platsen till Prix d’Amerique var förhandsfavoriten Ampia Mede SM – tränad av i Skandinavien dopingsavstängde Fabrice Souloy.
Montédrottningen Flamme du Goutier gav ett härligt formintryck innan incidenten på upploppet och slutade fyra.
Svenskhoppet Rackham och tidigare svensktränade Zarenne Fas galopperade båda bort sina chanser från start.

Malmqvists montéstjärna fick segerraden bruten
Galopp blev det även för dagens största svenskhopp.
Tomas Malmqvist krönte sin fantastiska säsong med att vinna Svensk Uppfödningslöpning hemma på Jägersro på lördagen, men fick inte följa upp triumfen med stallets för dagen kanske allra största stjärna Intuition.
Stoet som växt fram som kullens bästa häst under sadel jagade fjärde raka segern som favoritspelad i fyraåringsloppet Pric Ceneri Forcinal. Den här gången tappade hästen travet i tätstriden i början av upploppet varpå segern gick till Indigo du Poret och Eric Raffin.
Dagens tredje storlopp var för treåringarna och utmynnade i en duell mellan kulltopparna Just A Gigolo och Juninho Dry där den förre höll huvudet först för Franck Nivard.

Fler nyheter om trav

Gråbergs granskning inför superjackpoten
Gråbergs granskning inför superjackpoten
Fredag 25 augusti 2023
Superjackpot med 1,4 miljoner adderat i sexrättspotten. Söndagens V64 från Bro Park lockar med högklassiga tävlingar och sällsynt spelvärde. Då är det verkligen läge att ta del av Per-Anders Gråbergs klarsynta analyser kring loppen.
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Tisdag 22 augusti 2023
Tomas Pettersson är påväg till Solänget med två segerbud. - Jag tycker att båda ska räknas även om det är lite jobbiga lägen, säger Pettersson.
Inför V75® (drömjackpot): ”San Moteur känns fantastiskt fin – Är bättre förberedd nu”
Måndag 21 augusti 2023
Sundsvall Open Trot är ett kanonlopp på lördag och en av stjärnorna i racet heter San Moteur. Han kommer närmast från seger i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens – och nu låter det ännu bättre från Håkan Arvidsson när avelssäsongen är avslutad. – Han är mycket mer förberedd nu än inför senaste starten. Hästen känns fantastiskt fin. Jag har stor respekt för motståndet men naturligtvis tror jag på toppchans, säger Håkan Arvidsson.
Inför V75® (tisdag): Toppår för Djuse – är optimist inför derbyuttagningarna
Måndag 21 augusti 2023
Det har varit ett strålande år för Mattias Djuse. På tisdag kväll kan det första steget tas mot ännu en stor årgångsseger. Den kanske största av dem alla. Efter guldet i Sprintermästaren är Hustle Rain nu en het kandidat inför derbyt. Och tränaren är optimistisk.
Inför V64® Skellefteå: ”Det är läget emot”
Måndag 21 augusti 2023
Christian Månsson har en trio till start på hemmaplan. - Min bästa chans är 12 Roller Coaster Ås (V64-6/DD-2), det är läget emot.