Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

Inför V86®: Kylin Blom med toppchanser – på båda banorna

Måndag 21 november 2022
V86® delas mellan Bergsåker och Solvalla den här veckan. Omgångens nyckeltränare är tveklöst Oskar Kylin Blom som ser ut att ha toppchanser – på båda banorna. – Jag tror aldrig jag haft en onsdag med så många bra chanser på en och samma gång.
Inför V86®: Kylin Blom med toppchanser – på båda banorna

Det räcker att ögna igenom startlistorna som hastigast för att förstå vilken tränare som är hetaste på förhand när onsdagens V86® broderligt delas mellan Bergsåker och Solvalla. Gävletränaren Oskar Kylin Blom beger sig själv norröver till Sundsvall för att köra en trio, men sänder också två hästar i sydlig riktning mot nationalarenan. Samtliga ska räknas med vinstchans, om man får tro tränaren som har stallet i toppform.
– Ja, jag har ju en bra även i lärlingsloppet på Bergsåker och jag tror aldrig jag haft en onsdag där jag haft så många bra chanser på en och samma gång. Alla mina sex hästar som jag startar tycker jag ska ses med bra chans, sedan beror det ju helt på vilka lopp som man får, men jag skulle inte blir förvånad om det blir ett par segrar, säger Oskar.
Vi arbetar oss igenom startlistorna uppifrån och ned.
2 Kia Ora (V86-1) som näst senast provade lejonkulan i Sto-SM var senast hemma i Gävle på återbesök i vinnarcirkeln när hon vann lätt efter en virvlande sista kurva.
– Hon gjorde ju ett kanonlopp senast och har känts fin länge och var precis lika fin som tidigare då. Det finns väl inget att klaga på alls egentligen, hästen är fortfarande jättefin hemma och spår två här borde inte innebära några problem. Skulle hon inte galoppera är det nog en bra chans.
Så det innebär att det finns en viss galopprisk från andraspåret i volten?
– Nej, det tycker jag egentligen inte, hon har ju varit väldigt stabil och har ju även öppnat bra i volten så helt omöjligt är det väl inte att vi når till spets här. Det är inget jag låser mig vid dock och jag tycker kanske att hon kanske tävlar ännu bättre bakifrån men i det här gänget kan det vara värt att prova och vi kan ju också vara en intressant rygg att få kanske.

Höjt sig efter uppehållet – nu med helstängt
9 Light On Me (V86-4) åker till Solvalla där han ska starta i ett lärlingslopp för Mattias Hansson. Valacken fick ett längre uppehåll, men har nu hunnit med två starter på kort tid och det har gjort att formen stigit.
– Light On Me har fått två lopp i kroppen nu och kändes jättefin senast, det var en del kvar i mål och jag tror verkligen hästen hittat toppformen nu. Spår nio här och i ett lärlingslopp gör det väl lite svårt att sia om var de hamnar, men det gör samtidigt inte så mycket för den här hästen som inte är så värst snabb ut ändå. Vi hoppas det blir rejäl körning och att Mattias får fart på honom, kusken har vunnit med hästen förut. Klaffar det lite under vägen tror jag de ska dyka upp där framme, för formen sitter där nu.
Raskt över till Bergsåker. Fyraåriga 7 Angel Of Trix (V86-5) galopperade i starten senast, men har dessförinnan visat fina takter. Vad kan hon, tillsammans med sin tränare, hitta på från ett spår långt ut bakom bilens vinge?
– Ja, hon galopperade senast och det var lite förvånande för hästen har inte gjort det i volten förut och är normalt stabil, så jag tror det få ses som ett olycksfall i arbetet, det är glömt nu. I övrigt finns det inget att klaga på, hon har känts jättefin och pigg efteråt. Hästen har verkligen höjt sig efter det uppehåll som hon fick över sommaren och stämmer det bara lite under vägen så ska han kunna vara med där framme och kriga. Det är första gången över 1640 meter och vi sätter på ett helstängt huvudlag också, så jag är väldigt påställd gällande hästen. Vi fick ett spår lite väl långt ut bakom vingen men hon öppnade väl i 1.08-fart i Rättvik i comebacken, så vi får prova från början. Det är svårt från spår sju och det kanske inte blir att vi når hela vägen till ledningen, men förhoppningsvis kan vi komma ned och få en bra rygg.

Fick full utdelning efter diskningen gången före
Framåt i tiden elva minuter.
Vi är på Solvalla igen. 6 M.T Ravishing (V86-6) provar ett försök till Diamantstoet. Det efter att senast avgjort i ett nafs efter en vass avslutning i spåren och klockat sista 800 meterna i 11,5-tempo. Erik Adielsson får förtroendet i vagnen den här gången.
– Hon var ju diskad för trängning som trea för två starter sedan så det var skönt att hon fick utdelning senast, vann på ett väldigt bra sätt då och på en bra tid. Det har varit uppåt hela tiden och det verkar jättebra med hästen. Vi har siktat mot det här loppet en tid och vi fick ett bra spår och en bra kusk och skulle Erik hitta de rätta ryggarna är hästen stark i avslutningen.
Det är bara tre hästar på startvolten. Kan det bli ett offensivt upplägg här?
– Det får Erik välja själv som han vill, men ser man till tidigare i hästens karriär har hon kanske varit bäst när hon fått gå i ryggar och hos mig har hon fått mest snälla lopp. Men det känns nu som att hon tål att göra mer jobb själv och det kan bli så att de sitter i ledningen efter 500 meter, eller så hittar de ned i fjärde par utvändigt…

Tror det är den absoluta toppformen nu
Avslutningsvis 14 Staro Onyourmarks (V86-7) som startar på Bergsåker Femåringen har gjort två starter efter ett uppehåll och gav ett klart och tydligt formbesked när hon i Gävle senast. Även det efter en snabb slutrökare för att hinna fram på fotot.
– Staro Onyourmarks var jättefin senast och även i comebacken på Bergsåker, senast fick hon full utdelning och vann på ett bra sätt, jag tror det är den absoluta toppformen för hästen nu. Vi hade både norsken och huvan kvar i mål senast, hästen sprang så jäkla fort sista biten så hon hade inte kunnat gå fortare. Faktum var att hon nästan tappade travet på upploppet, så fort gick det. Men som sagt, det var krafter kvar i mål, hästen var pigg hela vägen och det finns inget som tyder på att hon är sämre till den här gången, säger Oskar som avslutningsvis tillägger:
– Det är ju kanonspår egentligen här, men kanske inte just för hennes del då hon behöver ryggar att gå i hela vägen till slut. Vi får inte hamna i dödens, för då går hon inte, då väljer jag hellre fjärde invändigt, men skulle hon få sitta i fina ryggar och det blir lite tempo så är hon med och krigar om det igen.

Fler nyheter om trav

Gråbergs granskning inför superjackpoten
Gråbergs granskning inför superjackpoten
Fredag 25 augusti 2023
Superjackpot med 1,4 miljoner adderat i sexrättspotten. Söndagens V64 från Bro Park lockar med högklassiga tävlingar och sällsynt spelvärde. Då är det verkligen läge att ta del av Per-Anders Gråbergs klarsynta analyser kring loppen.
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Tisdag 22 augusti 2023
Tomas Pettersson är påväg till Solänget med två segerbud. - Jag tycker att båda ska räknas även om det är lite jobbiga lägen, säger Pettersson.
Inför V75® (drömjackpot): ”San Moteur känns fantastiskt fin – Är bättre förberedd nu”
Måndag 21 augusti 2023
Sundsvall Open Trot är ett kanonlopp på lördag och en av stjärnorna i racet heter San Moteur. Han kommer närmast från seger i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens – och nu låter det ännu bättre från Håkan Arvidsson när avelssäsongen är avslutad. – Han är mycket mer förberedd nu än inför senaste starten. Hästen känns fantastiskt fin. Jag har stor respekt för motståndet men naturligtvis tror jag på toppchans, säger Håkan Arvidsson.
Inför V75® (tisdag): Toppår för Djuse – är optimist inför derbyuttagningarna
Måndag 21 augusti 2023
Det har varit ett strålande år för Mattias Djuse. På tisdag kväll kan det första steget tas mot ännu en stor årgångsseger. Den kanske största av dem alla. Efter guldet i Sprintermästaren är Hustle Rain nu en het kandidat inför derbyt. Och tränaren är optimistisk.
Inför V64® Skellefteå: ”Det är läget emot”
Måndag 21 augusti 2023
Christian Månsson har en trio till start på hemmaplan. - Min bästa chans är 12 Roller Coaster Ås (V64-6/DD-2), det är läget emot.