Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

Inför V4® & V5® Färjestad: ”Det finns kapacitet i honom”

Tisdag 22 november 2022
Svante Ericsson gästar Färjestad med två intressanta hästar.
Inför V4® & V5® Färjestad: ”Det finns kapacitet i honom”

Först ut är 4 Letthecowboysride (V4-1), som senast var väldigt hetsig och tog slut helt 400 meter från mål.
- Han är hela tiden väldigt på gränsen till att det ska slå slint, och det gjorde det senast. Han är svår för vi vill gärna ha mer tryck i honom till slut men när han senast gick med halvstängt huvudlag räckte det för att det skulle brinna för honom. Det finns kapacitet i honom men han har svårt att tygla humöret och sätta nosen först, säger Svante Ericsson.
- Han tränar jättebra nu så på så sätt verkar det bra. Och han funkade gångerna innan senaste starten, så nu får vi backa lite i utrustningen även om vi kanske hade velat ha på något för att han ska ha lättare att sätta nosen först. Förmodligen blir det öppet huvudlag men det bestämmer vi först efter värmningen. Jag är dåligt påläst på motståndet men han har ett bra utgångsläge och är en häst som duger bra i sin klass.
- 9 I Am Timmie (V5-2) gjorde första starten för mig senast. Han var lite småseger men blev också helt tempotork och jag var ändå rätt så nöjd med honom. Jag tror att han kommer att vara mycket bättre i dag. Mina andra treåringar har behövt något lopp för att komma igång. Jag har inte haft den här så länge men det känns som det finns något att bygga på. Inga ändringar är planerade på honom.

Här finns tips och fler intervjuer inför tävlingarna på Färjestad.

Fler nyheter om trav

Gråbergs granskning inför superjackpoten
Gråbergs granskning inför superjackpoten
Fredag 25 augusti 2023
Superjackpot med 1,4 miljoner adderat i sexrättspotten. Söndagens V64 från Bro Park lockar med högklassiga tävlingar och sällsynt spelvärde. Då är det verkligen läge att ta del av Per-Anders Gråbergs klarsynta analyser kring loppen.
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Tisdag 22 augusti 2023
Tomas Pettersson är påväg till Solänget med två segerbud. - Jag tycker att båda ska räknas även om det är lite jobbiga lägen, säger Pettersson.
Inför V75® (drömjackpot): ”San Moteur känns fantastiskt fin – Är bättre förberedd nu”
Måndag 21 augusti 2023
Sundsvall Open Trot är ett kanonlopp på lördag och en av stjärnorna i racet heter San Moteur. Han kommer närmast från seger i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens – och nu låter det ännu bättre från Håkan Arvidsson när avelssäsongen är avslutad. – Han är mycket mer förberedd nu än inför senaste starten. Hästen känns fantastiskt fin. Jag har stor respekt för motståndet men naturligtvis tror jag på toppchans, säger Håkan Arvidsson.
Inför V75® (tisdag): Toppår för Djuse – är optimist inför derbyuttagningarna
Måndag 21 augusti 2023
Det har varit ett strålande år för Mattias Djuse. På tisdag kväll kan det första steget tas mot ännu en stor årgångsseger. Den kanske största av dem alla. Efter guldet i Sprintermästaren är Hustle Rain nu en het kandidat inför derbyt. Och tränaren är optimistisk.
Inför V64® Skellefteå: ”Det är läget emot”
Måndag 21 augusti 2023
Christian Månsson har en trio till start på hemmaplan. - Min bästa chans är 12 Roller Coaster Ås (V64-6/DD-2), det är läget emot.