Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

Inför V86®: Obesegrad med vass duo

Tisdag 22 november 2022
Med den ena har han vunnit två av två, med den andra fyra av fyra. På onsdagen kör Magnus A Djuse två segerfarliga hästar på V86®. - Eftersom Excusez Moi har bättre spår än Global Dancer är väl han bästa chansen, men Global Dancer är bra också, säger toppkusken.
Inför V86®: Obesegrad med vass duo

Magnus A Djuses, 22, kuskkarriär går spikrakt uppåt. Med 219 vunna lopp och 28 miljoner kronor under 2022 har han krossat fjolårets rekordsiffror. På onsdagen kan framgångarna fortsätta. Då kör han två hästar på Solvalla som han aldrig har förlorat med, och allra bäst chans tillmäter han alltså Excusez Moi (V86-2). Kusk och häst är obesegrade tillsammans efter två starter och senast imponerade den Timo Nurmos-tränade treåringen när han pressade sig till ledningen efter ett varv och sedan vann överlägset. Den här gången startar ekipaget med innerspår bakom bilen över 2 640 meter.
- Han gjorde ett väldigt bra lopp senast och vann på en bra tid, fin häst! Säger Magnus A Djuse.
- Nu är det lite tuffare emot men han är väldigt bra och 2 600 meter passar nog väldigt bra också. Det ser spännande ut.

Chans trots sämsta läget
Den andra hästen som Magnus A Djuse är obesegrad med är Fredrik Wallin-tränade Global Dancer (V86-8). Senast han körde var i hästens näst senaste start och som ensamt sto i fältet tog hon då hem storloppet Sikta mot stjärnorna från ledningen. På onsdagen startar Global Dancer med nummer åtta bakom bilen.
- Hon har gått väldigt bra. Det är en fin häst och jag tycker kanske att jag har bästa hästen i loppet, men med sämsta läget. Med lite klaff tror jag att hon är med och segerstrider.
Även Isabelle Sisu (V86-6), som tränas av storebror Mattias Djuse, kommer från seger. Men den här gången tror hennes kusk att det blir svårt att vinna.
- Hon var också bra vid segern senast men hon går upp lite i klass nu och kanske inte är jättehet även om formen är bra.

Fler nyheter om trav

Gråbergs granskning inför superjackpoten
Gråbergs granskning inför superjackpoten
Fredag 25 augusti 2023
Superjackpot med 1,4 miljoner adderat i sexrättspotten. Söndagens V64 från Bro Park lockar med högklassiga tävlingar och sällsynt spelvärde. Då är det verkligen läge att ta del av Per-Anders Gråbergs klarsynta analyser kring loppen.
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Tisdag 22 augusti 2023
Tomas Pettersson är påväg till Solänget med två segerbud. - Jag tycker att båda ska räknas även om det är lite jobbiga lägen, säger Pettersson.
Inför V75® (drömjackpot): ”San Moteur känns fantastiskt fin – Är bättre förberedd nu”
Måndag 21 augusti 2023
Sundsvall Open Trot är ett kanonlopp på lördag och en av stjärnorna i racet heter San Moteur. Han kommer närmast från seger i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens – och nu låter det ännu bättre från Håkan Arvidsson när avelssäsongen är avslutad. – Han är mycket mer förberedd nu än inför senaste starten. Hästen känns fantastiskt fin. Jag har stor respekt för motståndet men naturligtvis tror jag på toppchans, säger Håkan Arvidsson.
Inför V75® (tisdag): Toppår för Djuse – är optimist inför derbyuttagningarna
Måndag 21 augusti 2023
Det har varit ett strålande år för Mattias Djuse. På tisdag kväll kan det första steget tas mot ännu en stor årgångsseger. Den kanske största av dem alla. Efter guldet i Sprintermästaren är Hustle Rain nu en het kandidat inför derbyt. Och tränaren är optimistisk.
Inför V64® Skellefteå: ”Det är läget emot”
Måndag 21 augusti 2023
Christian Månsson har en trio till start på hemmaplan. - Min bästa chans är 12 Roller Coaster Ås (V64-6/DD-2), det är läget emot.