Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

Inför V64® (jackpot): Heta chanser för ”Lill-Norsken”

Torsdag 23 mars 2023
Det är jackpot i kvällens V64® som avgörs i Umeå. En ensam vinnare kan ta hem fem miljoner kronor enbart på sex rätt. Jan-Ove "Lill-Norsken" Olsen reser i angeläget ärende med två heta segerkandidater – som båda årsdebuterar. – Jag kommer med två jättefina hästar som har tränat mycket bra. De startar båda med likvärdig segerchans, säger han.
Inför V64® (jackpot): Heta chanser för ”Lill-Norsken”

Jan-Ove Olsen selar först ut Quarter Tile som är favorit i den andra avdelningen, samt Mizai som är andrahandare i V64-avslutningen.
– 6 Quarter Tile (V64-2) gjorde det bra i de starterna som han gjorde för mig i fjol. Han vann tre lopp för mig men eftersom han var lite hingstig valde vi att kastrera honom. Sedan har hästen tränat på och känns fin. Han är väl förberedd med två banjobb, det snabbaste efter 1.23 i 1600 meter med 1.18,5 sista 500 som snabbast. Jag tror att han kommer att prestera bra direkt och springspåret passar bra eftersom han är startsnabb. Skor runt om och vanlig vagn som tidigare och inga ändringar. Jag tycker att han måste räknas direkt, säger Jan-Ove Olsen.
– 10 Mizai (V64-6) gjorde en jättebra säsong förra året och jag var väldigt nöjd med hästen. Efter sista starten på Åby fick han besöka veterinären och blev lite åtgärdad. Han fick vila i två veckor och sedan har han tränat på kontinuerligt hela vintern. Han har även gått samma banjobb som Quarter Tile och känns jättefin. Han är snabb ut och från springspår på tillägg måste jag ladda lite. Det är kanske inte omöjligt att man kan få överta ledningen tidigt från hästarna som står på start. Men vi får se hur det taktiska blir och att det blir skor är inga problem då han vann i Gävle på 1.13,6 med skor i höstas. Jag kommer med två fina hästar och tycker att båda ska räknas med likvärdig chans.

Fler nyheter om trav

Gråbergs granskning inför superjackpoten
Gråbergs granskning inför superjackpoten
Fredag 25 augusti 2023
Superjackpot med 1,4 miljoner adderat i sexrättspotten. Söndagens V64 från Bro Park lockar med högklassiga tävlingar och sällsynt spelvärde. Då är det verkligen läge att ta del av Per-Anders Gråbergs klarsynta analyser kring loppen.
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Tisdag 22 augusti 2023
Tomas Pettersson är påväg till Solänget med två segerbud. - Jag tycker att båda ska räknas även om det är lite jobbiga lägen, säger Pettersson.
Inför V75® (drömjackpot): ”San Moteur känns fantastiskt fin – Är bättre förberedd nu”
Måndag 21 augusti 2023
Sundsvall Open Trot är ett kanonlopp på lördag och en av stjärnorna i racet heter San Moteur. Han kommer närmast från seger i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens – och nu låter det ännu bättre från Håkan Arvidsson när avelssäsongen är avslutad. – Han är mycket mer förberedd nu än inför senaste starten. Hästen känns fantastiskt fin. Jag har stor respekt för motståndet men naturligtvis tror jag på toppchans, säger Håkan Arvidsson.
Inför V75® (tisdag): Toppår för Djuse – är optimist inför derbyuttagningarna
Måndag 21 augusti 2023
Det har varit ett strålande år för Mattias Djuse. På tisdag kväll kan det första steget tas mot ännu en stor årgångsseger. Den kanske största av dem alla. Efter guldet i Sprintermästaren är Hustle Rain nu en het kandidat inför derbyt. Och tränaren är optimistisk.
Inför V64® Skellefteå: ”Det är läget emot”
Måndag 21 augusti 2023
Christian Månsson har en trio till start på hemmaplan. - Min bästa chans är 12 Roller Coaster Ås (V64-6/DD-2), det är läget emot.