Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

Inför V75®: ”Har aldrig gått sig trött”

Fredag 24 mars 2023
I lördags tog han en dubbel på V75®. Den här veckan har han chans på finalseger. Oskar J Anderssons stortalang Sultan Sea kan fälla allt i klass II.
Inför V75®: ”Har aldrig gått sig trött”

Glädjen visste inga gränser när Oskar J Andersson förra helgen tog karriärens första tränarseger i gulddivisionen med Readly Lavec, och dessutom satte dit Infinity Sisu i diamantstoet. Även i veckans omgång på V75 kan Eskilstunatränaren komma att spela en huvudroll. Han har bara en häst till start men det är inte vilken häst som helst. Fyraårige Sultan Sea (V75-2) har vunnit tre av fem starter och imponerade så smått när han i näst senaste starten gick undan till enkel seger i klass II på V75. Men senast blev det en nolla i resultatraden.
- Då blev det inget lopp för honom. Favoriten var hängande i tredjespår och vi satt där bakom och var tvungna att backa ner. Sedan var det inte mycket att göra i det loppet. Men jag var väldigt nöjd med honom, han kändes precis som han skulle och han fick ändå springa lite, det var ganska högt tempo första varvet, säger Oskar J Andersson, som låter väldigt nöjd med sin talang.
- I träningen efteråt känns det som att han har gått fram väldigt mycket. För ungefär en och en halv månad sedan hände något positivt och han har fortsatt att rida på den vågen.

Skoryck och amerikansk vagn
Det enda negativa som finns att peka på inför lördagens lopp är startspåret. Med nummer tio i andra ledet bakom bilen är det svårt att själv styra var man hamnar, men Oskar J Andersson har absolut inte gett slaget förlorat.
- Jag har bra feeling för hans prestation men spåret blev lite tråkigare än vad man kunde hoppas på. Från bakspår blir man lite utelämnad till vad som händer från start. Men jag tror att han tål att gå fram om det blir stiltje, han är stark och har aldrig gått sig trött, så det är väl ett tänkbart scenario.
Andersson planerar också att dra nya växlar utrustningsmässigt. Om vädret tillåter blir det både barfota runt om och amerikansk vagn för första gången. Vilken effekt det i så fall ger återstår att se, men att Oskar J Andersson tror på sin häst råder det ingen tvekan om.
- Jag hade behandlat honom med respekt om jag hade fått spela.

Fler nyheter om trav

Gråbergs granskning inför superjackpoten
Gråbergs granskning inför superjackpoten
Fredag 25 augusti 2023
Superjackpot med 1,4 miljoner adderat i sexrättspotten. Söndagens V64 från Bro Park lockar med högklassiga tävlingar och sällsynt spelvärde. Då är det verkligen läge att ta del av Per-Anders Gråbergs klarsynta analyser kring loppen.
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Tisdag 22 augusti 2023
Tomas Pettersson är påväg till Solänget med två segerbud. - Jag tycker att båda ska räknas även om det är lite jobbiga lägen, säger Pettersson.
Inför V75® (drömjackpot): ”San Moteur känns fantastiskt fin – Är bättre förberedd nu”
Måndag 21 augusti 2023
Sundsvall Open Trot är ett kanonlopp på lördag och en av stjärnorna i racet heter San Moteur. Han kommer närmast från seger i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens – och nu låter det ännu bättre från Håkan Arvidsson när avelssäsongen är avslutad. – Han är mycket mer förberedd nu än inför senaste starten. Hästen känns fantastiskt fin. Jag har stor respekt för motståndet men naturligtvis tror jag på toppchans, säger Håkan Arvidsson.
Inför V75® (tisdag): Toppår för Djuse – är optimist inför derbyuttagningarna
Måndag 21 augusti 2023
Det har varit ett strålande år för Mattias Djuse. På tisdag kväll kan det första steget tas mot ännu en stor årgångsseger. Den kanske största av dem alla. Efter guldet i Sprintermästaren är Hustle Rain nu en het kandidat inför derbyt. Och tränaren är optimistisk.
Inför V64® Skellefteå: ”Det är läget emot”
Måndag 21 augusti 2023
Christian Månsson har en trio till start på hemmaplan. - Min bästa chans är 12 Roller Coaster Ås (V64-6/DD-2), det är läget emot.