Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

Inför V75® (jackpot): En busslast från Untersteiner

Fredag 2 juni 2023
Åtta hästar på V75. Johan Untersteiner lastar både hästbuss och extrasläp till lördagen på Eskilstuna. - Behind Bars och Real Scotch är de som känns hetast, summerar tränaren med landets största travstall.
Inför V75® (jackpot): En busslast från Untersteiner

164 hästar på träningslistan gör Johan Untersteiner till landets största tränare.
På lördag ska tio av dem åka upp från Halmstad till Eskilstuna, varav åtta startar på V75.
- Det får plats åtta i hästbussen, men vi har ett stort släp också så vi ska få med alla hästarna på samma gång, förklarar Untersteiner logistiken inför resan.
Först ut i oktetten är 5 Kron Vici Star som ser ut att tillhöra de mindre betrodda i V75-1.
- Det är långsökt att tro att han ska vinna. Han har varit ganska säker i voltstart, men får köras på chans sedan. Inget hett för segerspelarna denna gång, tycker jag, säger Johan Untersteiner som plockar ut två hästar i nästa avdelning och själv sitter upp bakom 9 Real Scotch som inte synts på tävlingsbanan sedan i mars.
- Han fick en liten paus efter att ha startat i på Solvalla under vintern. Han känns bara fin och är väl förberedd inför det här loppet. Jag har aldrig kört honom i voltstart, men från ett bakspår borde det inte vara några bekymmer. Vi smyger med och han tar ner många till slut.
Kan han ha tagit ett kliv till under det här uppehållet?
Han känns fin och jag tror att han är lite känslig med banorna. De två sista gångerna var det rejält med minusgrader och hårda banor. Nu kan jag köra barfota bak på en mjuk sommarbana och det borde vara lite fördel för hästen, absolut. Han står väldigt bra inne här så det är klart att jag har förhoppningar om att han är långt framme.
Startspecialisten Erik Adielsson får chansen från springspår bakom 7 Game Brodde.
- Det borde inte vara några bekymmer. Han har varit ganska kvick i benen och spetsat, i början av karriären i alla fall, från ganska omöjliga lägen. Han borde kunna pinna iväg rätt så bra från start. Då är han en platshäst i alla fall.
Bara platshäst?
- Han fick en liten förkylning och stå över för det när han skulle ha startat för några veckor sedan. Lite frågetecken på form gör att jag ligger lite lägre.

”Jänkarvagn för första gången”
Några frågetecken kring formen finns däremot inte för 10 Garden Leave (V75-4) som vunnit två av sina tre senaste starter.
- Hon var bra som treåring, sedan funkade hon inte alls ett tag, så vi gjorde ett litet miljöombyte. Hon har faktiskt gått bra varje gång efter det och resultaten har kommit på slutet också. Jag tror absolut inte att hon tävlar sämre bakifrån, snarare tvärtom. Om det löser sig så tar hon ner många till slut, men om hon räcker fram till seger har jag svårt att säga.
Nästa häst ut är 9 Lucky di Quattro (V75-5) som är segerlös på sju starter i år, men varit på pallen i sina tre senaste.
- Han har höjt sig lite på slutet och ska gå med jänkarvagn för första gången. Men att han ska vinna, det ser jag som ett långskott.
12 Toto Barosso tävlade starkt på Vincennes i vintras, men räckte inte från fjärde ytter bakom Önas Prince i Copenhagen Cup och drog sämsta utgångsläget i gulddivisionen (V75-6).
- Han kom dåligt in i loppet senast i Köpenhamn, samtidigt som han nog inte hade sin bästa dag heller. Från bricka 12 blir det att köra på chans.
Du ligger lågt?
- Ja.
I V75-7 väljer Untersteiner att köra 2 Behind Bars medan Örjan Kihlström får chansen på 11 Vinci Nice.
- Vinci Nice var ute i ett tufft gäng senast och kunde inte riktigt hänga med sista 100 meterna. Formen är god. Bakspår här, han får smyga med. Örjan får göra en typisk ”Örjan-styrning” och ta ner många till slut och få fina pengar, men långsökt att han ska vinna.
- Behind Bars får täta starter och lite halvlång resa nu, men han gjorde det bra i skymundan i finalerna senast. Nu har han fått ett bra läge för hans del, han är bara medium från början, därför blev han lite över senast från start. Härifrån är han i sitt spår och vi kan välja taktik efter hand. Jag hoppas att han tål de här täta starterna, då är han bra i ordning.
Blir det några förändringar i utrustning eller balans?
- Bara att Lucky di Quattro går från vanlig vagn till jänkarvagn, det är den enda ändringen, säger Johan Untersteiner.

Fler nyheter om trav

Gråbergs granskning inför superjackpoten
Gråbergs granskning inför superjackpoten
Fredag 25 augusti 2023
Superjackpot med 1,4 miljoner adderat i sexrättspotten. Söndagens V64 från Bro Park lockar med högklassiga tävlingar och sällsynt spelvärde. Då är det verkligen läge att ta del av Per-Anders Gråbergs klarsynta analyser kring loppen.
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Tisdag 22 augusti 2023
Tomas Pettersson är påväg till Solänget med två segerbud. - Jag tycker att båda ska räknas även om det är lite jobbiga lägen, säger Pettersson.
Inför V75® (drömjackpot): ”San Moteur känns fantastiskt fin – Är bättre förberedd nu”
Måndag 21 augusti 2023
Sundsvall Open Trot är ett kanonlopp på lördag och en av stjärnorna i racet heter San Moteur. Han kommer närmast från seger i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens – och nu låter det ännu bättre från Håkan Arvidsson när avelssäsongen är avslutad. – Han är mycket mer förberedd nu än inför senaste starten. Hästen känns fantastiskt fin. Jag har stor respekt för motståndet men naturligtvis tror jag på toppchans, säger Håkan Arvidsson.
Inför V75® (tisdag): Toppår för Djuse – är optimist inför derbyuttagningarna
Måndag 21 augusti 2023
Det har varit ett strålande år för Mattias Djuse. På tisdag kväll kan det första steget tas mot ännu en stor årgångsseger. Den kanske största av dem alla. Efter guldet i Sprintermästaren är Hustle Rain nu en het kandidat inför derbyt. Och tränaren är optimistisk.
Inför V64® Skellefteå: ”Det är läget emot”
Måndag 21 augusti 2023
Christian Månsson har en trio till start på hemmaplan. - Min bästa chans är 12 Roller Coaster Ås (V64-6/DD-2), det är läget emot.