Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

Tips – 2 augusti

V64 tips Solvalla, tisdag 2 augusti 2022

V64 Solvalla Spelstopp 19:00 Insats 96 SEK

5 / 6
Avd. Hästar Reserver
1
5
2, 7
2
6
7, 8
3
3
2, 5
4
3
4
2, 9
5
1
3
11
12
13
15
2, 10
6
1
2
3
4
5
7
8
9
6, 10
Spelet fastställdes tisdag 2 augusti 2022.

Analys avdelning 1 V64 Solvalla, tisdag 2 augusti 2022

Om man vill så tar man ledningen med 5 Iznogoud Am - det gäller bara att han inte blir för laddad då. Även 2 Sourire Frö kan öppna från fint läge.

5 Iznogoud Am kommer från en andraplats i Sprintermästaren. Nu är det ett drygt varv längre distans, men håller han sig bara lugn är chansen god.
2 Sourire Frö vann sitt försök till Sprintermästaren och var sexa i finalen. Har tidigare vunnit över 2640 m - given utmanare.
1 Indy Rock var fyra i Kriteriet i fjol, så lång distans hanterar han bra. Inte fått till det i år, men letar formen och bevakas.
3 Beat Generation gick bra i skymundan bakom topphästar senast. Får inte nonchaleras.

Analys avdelning 2 V64 Solvalla, tisdag 2 augusti 2022

Här kan såväl 2,3 som 5 öppna bra och vill alla till plankan för att sedan släppa till 6 Kapten Brodde som bör få ta över rätt så tidigt.

6 Kapten Brodde klev fram utvändigt om ledaren dryga varvet från mål senast och vann lätt. Åter efter lång vila nu. Passande uppgift med säker lärling.
7 Qvanting Indika löper jämnt och säkert. Bra avslutning från fjärde par utvändigt senast och dyker upp i platsstriden igen.
3 Dreams Happen kan lite mer än vad hon visat på slutet. Från ett fint läge bör hon få en bra resa - bevakas då.
8 Big Top Lindy har en trist rad nu. Fin vid seger på Färjestad i våras och får ses som en luring med klaff.

Analys avdelning 3 V64 Solvalla, tisdag 2 augusti 2022

Flera snabba och om 5 Bubble Effe travar finns chansen att han tar sig förbi 3 San Moteur som säkert lär laddas - intressant spetsstrid.

3 San Moteur har inte startat sedan topprestationen som tvåa i Oslo Grand Prix - trots galopp. Tre raka segrar i övertygande stil innan dess.
5 Bubble Effe vann med sparade krafter från ledningen näst senast. Inte helt enkel, men gör upp om tätplatserna felfri.
2 Chiru gjorde comeback senast och såg finfin ut. Knappast sämre med det loppet i kroppen och det här är en mycket bra femåring.
4 Chestnut Hill är jämn och säker utan att vinna så ofta. Kan vara bland de tre med klaff här.

Analys avdelning 4 V64 Solvalla, tisdag 2 augusti 2022

In mot första sväng tror vi spetsstriden står mellan 3 Bentley Gar och 4 Bonne Nuit Bi - lite fördel 4 om denne står på benen.

3 Bentley Gar är obesegrad i år efter fyra starter. Tog över ledningen 1400 m från mål senast och joggade undan i fin stil - toppchans igen.
4 Bonne Nuit Bi svarade för en stark upphämtning efter tidig galopp näst senast. Hon har bra fart för klassen när hon sköter sig.
2 Nymke Brigadoon är bättre än raden, men har inte fått det att stämma helt på slutet. Fint spår och bör vara i platsstriden.
6 Heloise Am har ett par lopp i kroppen efter vila och kommer allt mer - en outsider här.

Analys avdelning 5 V64 Solvalla, tisdag 2 augusti 2022

Vettig spetschans för 1 De Facto från innerspår i volten. Utmanas främst av 3 Inshallah d'Estino som nog dock kan tänkas släppa i andraläget.

1 De Facto tog tidigt över ledningen på Rättvik och vann i överlägsen stil. Aningen tuffare emot nu, men läget är fint och vi tror på bra chans.
11 Warrior's Tale svarade för en stark insats trots ett lopp som först utvändigt hela vägen. Bör sitta fint på det direkt från det här läget.
12 Jeppas Uppercut är svårbedömd efter ett par mindre lyckade insatser på V75. I grunden en häst som står sig bra i gänget.
15 A Nunja Kid har stigande form med ett par lopp i kroppen - värd att passa.

Analys avdelning 6 V64 Solvalla, tisdag 2 augusti 2022

2 Eliza Turf har visat sig snabb iväg och bör kunna spetsa initialt. Sedan är frågan om man vill köra där? Annars vill 4 Mirci A'lir ta över.

4 Mirci A'lir har varit lite ojämn hittills i sin karriär, men visat prov på bra farter när hon tävlat på topp. Fint läge bakom bilen - vårt val.
9 Kungfu Lady avslutade starkt i 09-fart senast och vi är inne på att första årssegern kommer när som helst. Ett tidigt streck.
3 Succession har inte riktigt blommat ut ännu i år. Vann ett par lopp som treåring och känslan är att det finns mer att hämta.
8 Ingela K. har det strulat en del för under året. Luring nu med klaff från svårt läge.