Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

V75®: Guldseger och dubbel på V75®

Lördag 18 mars 2023
Readly Lavec vann debuten i gulddivisionen och Infinity Sisu vann diamantstoet. Oskar J Andersson hade en toppdag när V75® gästade norska Momarken. - Helt fantastiskt! sa den glädjestrålande Eskilstunatränaren.
V75®: Guldseger och dubbel på V75®

Readly Lavec tillhörde skiktet under de allra bästa i årgångsloppen. Som sexåring har han tagit klivet upp i den äldre eliten. På lördagen debuterade han i Svenska Travligans högsta klass och från ledningen sprintade han undan till enkel seger.
- Jag hoppas att jag får vara med om fler fantastiska djur men det blir inte helt lätt att slå resan som vi har haft med honom, sa Oskar J Andersson sedan han tagit hand om ledningen, släppt den ifrån sig och sedan övertagit taktpinnen på nytt.
Att han fick dämpa tempot till i sammanhanget mycket långsamma 1.17 första varvet underlättade men utvändige storfavoriten Stoletheshow fick trava lika långsamt han och han var ändå chanslös att gå i närkamp till slut.
- Det kändes bra på upploppet. Jag hade rycktussarna kvar och han gick undan jättefint. Han älskar verkligen att springa och när han är i så här fin ordning vill han inte släppa någon förbi sig.
Det var första gulddivisionssegern även för Oskar J Andersson.
- Det är lite extra så klart. Man satt som sju-, åttaåring och kollade på travet och såg alla hästarna som vann gulddivisionen. Nu är vi där själva och det är häftigt som fasen.
Tidigare under dagen hade Oskar J Andersson vunnit ett försök i diamantstoet med Infinity Sisu.
- Helt fantastiskt! Och jättekul att det är så mycket ägare på plats och att då få visa upp hästarna i det här skicket.

Andra raka för USA-importen
Fram till i höstas tränades Patrick Palema av Åke Svanstedt i USA. Numera tränas han av norska B-tränaren Anette Midtlyng. När han nu gjorde sin andra start för sin nya tränare i klass II blev det precis som förra gången överlägsen triumf. Erlend Rennesvik satt i sulkyn och sedan han utnyttjat att ledande Sandokan hade problem med travet och pressat sig till ledningen i andra sväng dundrade Patrick Palema ifrån konkurrenterna.
- Han imponerade igen. Det känns inte som en stjärna i träningen men han skärper sig i loppen. Det ska bli väldigt spännande framöver. Det känns som att vi måste sikta högt med den här, sa hästens skötare Kristine Wego.
Segern gav en plats i STL-finalen under elitloppshelgen på Solvalla och dit kvalificerade sig också Jörgen Westholm-tränade Castor the Star, som även är klar för bronsfinalen nästa lördag, då han klev runt motståndet från tredje par utvändigt i bronsdivisionen.
- Han var inte lika fin i travet i dag när han gick med skor, men det kanske blir barfota nästa vecka, sa kusken Mats E Djuse.
Diamantstoet och klass I var också försök i det STL-meeting vars finaler avgörs under elitloppshelgen och i klass I stod Gaute Lura-tränade jätteskrällen Majah B. som vinnare.

Crebas tårögd av insatsen
Bransbys Juke Box tog hem långloppet med sin tränare Hans Crebas i sulkyn. Efter tidigt avancemang till ledningen visade han prov på sin segervilja när han på trötta ben höll mångmiljonären Ble du Gers bakom sig hela vägen till mållinjen.
- Man blir tårögd. Det är en fantastisk kämpe. Han var trött i sista sväng och med Ble du Gers, en elithäst, jämte sig...Det är underbart! sa Hans Crebas.
I kallblodsloppet ordnade Jan-Olov Perssons Bäcklös Uriel svensk seger då han krigade sig först över upploppet tillsammans med Mats E Djuse.
Sju rätt på V75 delade ut 231 810 kronor, sex rätt 1 112 kronor och fem rätt 96 kronor.

Fler nyheter om trav

Gråbergs granskning inför superjackpoten
Gråbergs granskning inför superjackpoten
Fredag 25 augusti 2023
Superjackpot med 1,4 miljoner adderat i sexrättspotten. Söndagens V64 från Bro Park lockar med högklassiga tävlingar och sällsynt spelvärde. Då är det verkligen läge att ta del av Per-Anders Gråbergs klarsynta analyser kring loppen.
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Tisdag 22 augusti 2023
Tomas Pettersson är påväg till Solänget med två segerbud. - Jag tycker att båda ska räknas även om det är lite jobbiga lägen, säger Pettersson.
Inför V75® (drömjackpot): ”San Moteur känns fantastiskt fin – Är bättre förberedd nu”
Måndag 21 augusti 2023
Sundsvall Open Trot är ett kanonlopp på lördag och en av stjärnorna i racet heter San Moteur. Han kommer närmast från seger i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens – och nu låter det ännu bättre från Håkan Arvidsson när avelssäsongen är avslutad. – Han är mycket mer förberedd nu än inför senaste starten. Hästen känns fantastiskt fin. Jag har stor respekt för motståndet men naturligtvis tror jag på toppchans, säger Håkan Arvidsson.
Inför V75® (tisdag): Toppår för Djuse – är optimist inför derbyuttagningarna
Måndag 21 augusti 2023
Det har varit ett strålande år för Mattias Djuse. På tisdag kväll kan det första steget tas mot ännu en stor årgångsseger. Den kanske största av dem alla. Efter guldet i Sprintermästaren är Hustle Rain nu en het kandidat inför derbyt. Och tränaren är optimistisk.
Inför V64® Skellefteå: ”Det är läget emot”
Måndag 21 augusti 2023
Christian Månsson har en trio till start på hemmaplan. - Min bästa chans är 12 Roller Coaster Ås (V64-6/DD-2), det är läget emot.