Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

GS75®: Årsdebuterade med fjärde raka

Söndag 19 mars 2023
Eric Martinsson har all anledning att se ljust på säsongen för Vision of Gideon. På söndagen tog fyraåringen fjärde raka segern när han årsdebuterade på GS75®. - Jätteskönt! Han såg fin ut och gjorde det bra, sa Axevallatränaren.
GS75®: Årsdebuterade med fjärde raka

Efter en lite trevande inledning avslutade Vision of Gideon treårinssäsongen på bästa sätt med tre raka fullträffar. På söndagen tog han vid där han slutade när han var tillbaka på tävlingsbanan efter vinterträningen. Gustav Johansson satt i sulkyn och sedan han fått bestämma tempot i ledningen pinnande Vision of Gideon ifrån motståndet till mycket enkel seger.
- Han är rejäl och han kändes väldigt stark och fin, så det blir nog bra framöver, sa segerkusken.
Även tränaren Eric Martinsson var påtagligt nöjd med den talangfulle travaren.
- Han lovade mycket i början men sedan var han väldigt seg när han börja starta. Vi var väl lite för tidiga med honom helt enkelt. Så han fick träna på lite och sedan när han kom ut i höstas var han mycket bättre. Han är stor och behövde lite tid och nu ser det ut som att det går bra.

Imponerade i regidebuten
Con Padre gjorde sin första start sedan han nyligen kom i Hanna Lähdekorpis träning och fyraåringen imponerade. Dwights Pieters skötte tömmarna och sedan han övertagit ledningen varvet från mål lät han hästen hålla tempot uppe och i slutkurvan ryckte han åt sig en ointaglig ledning.
- Han är stark och jag ville inte ta upp när vi kom till ledningen. De kom ganska fort långt ut i banan till slut men han var bra, kommenterade segerkusken, som spår hästen en ljus framtid.
- Det är en fin häst som det strulade lite för förra året, men han har gått bättre nu och är på gång. Det blir en rolig säsong för honom tror jag.
Dwights Pieters skrällde också med Linda Fyhr-tränade Tarmac och omgångens montélopp blev en ren uppvisning av favoritspelade Italy Mearas. Med Jonathan Carre på ryggen utklassade det Rick Ebbinge-tränade stoet motståndet och vann med ett hav av hästlängder. Helena Edlund-tränade Beartime gjorde en lysande comeback när han levererade en virvlande segerspurt efter nästan sju månaders tävlingsuppehåll och körande Carl Johan Jepson satte även dit Conny H Anderssons Loke Lovebite. Den avslutande avdelningen vanns av Peter Untersteiner med av sonen Johan tränade Woodbury Wine och det gjorde att utdelningen för alla rätt på GS75 stannade på 100 161 kronor.

Fler nyheter om trav

Gråbergs granskning inför superjackpoten
Gråbergs granskning inför superjackpoten
Fredag 25 augusti 2023
Superjackpot med 1,4 miljoner adderat i sexrättspotten. Söndagens V64 från Bro Park lockar med högklassiga tävlingar och sällsynt spelvärde. Då är det verkligen läge att ta del av Per-Anders Gråbergs klarsynta analyser kring loppen.
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Tisdag 22 augusti 2023
Tomas Pettersson är påväg till Solänget med två segerbud. - Jag tycker att båda ska räknas även om det är lite jobbiga lägen, säger Pettersson.
Inför V75® (drömjackpot): ”San Moteur känns fantastiskt fin – Är bättre förberedd nu”
Måndag 21 augusti 2023
Sundsvall Open Trot är ett kanonlopp på lördag och en av stjärnorna i racet heter San Moteur. Han kommer närmast från seger i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens – och nu låter det ännu bättre från Håkan Arvidsson när avelssäsongen är avslutad. – Han är mycket mer förberedd nu än inför senaste starten. Hästen känns fantastiskt fin. Jag har stor respekt för motståndet men naturligtvis tror jag på toppchans, säger Håkan Arvidsson.
Inför V75® (tisdag): Toppår för Djuse – är optimist inför derbyuttagningarna
Måndag 21 augusti 2023
Det har varit ett strålande år för Mattias Djuse. På tisdag kväll kan det första steget tas mot ännu en stor årgångsseger. Den kanske största av dem alla. Efter guldet i Sprintermästaren är Hustle Rain nu en het kandidat inför derbyt. Och tränaren är optimistisk.
Inför V64® Skellefteå: ”Det är läget emot”
Måndag 21 augusti 2023
Christian Månsson har en trio till start på hemmaplan. - Min bästa chans är 12 Roller Coaster Ås (V64-6/DD-2), det är läget emot.