Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

Inför V75®: Statistiken talar för minst en seger

Torsdag 23 mars 2023
Han vinner mer än var fjärde lopp. I lördagens STL-finaler har han fyra hästar till start. Räkna med Daniel Wäjersten när Solvalla dukar upp till travfest.
Inför V75®: Statistiken talar för minst en seger

Årets första månader har gått lysande för Daniel Wäjersten. Bergsåkertränaren har selat ut till 98 starter och 25 gånger har det resulterat i seger. Totalt har hästarna tjänat 2,8 miljoner kronor på svenska banor under 2023, vilket gör stallet till det näst vinstrikaste i landet. Endast Mattias Djuse ligger före med 3,5 miljoner kronor inkört.
- Det har gått bra men vi har kanske haft lite finare hästar i gång än normalt. Vi får se nu när många andra fina hästar kommer ut, men vi hoppas att våra också ska levererar på bra sätt, säger Daniel Wäjersten.

Kan leda hela vägen
Det vimlar av fina hästar i startlistorna till helgens tävlingar på Solvalla. Kulltoppar ska göra upp i Margaretas Tidiga Unghästserie och sex av sju avdelningar på V75 utgörs av finaler i Svenska Travligan. I fyra av dessa har Daniel Wäjersten häst till start och först ut är den i kvartetten som spelarkollektivet tillmäter störst segerchans, Borups Victory (V75-1), med innerspår bakom startbilen.
- Det klart att det är ett jättebra spår. Han öppnade bra från spår ett när han vann på Östersund så det klart att jag är nöjd med det, säger Wäjersten.
Femåringen följde upp Östersundssegern på V75 med vinst i bronsfinalen på Solvalla i början av februari. Den här gången är det silverdivisionen som gäller och biljetten till lördagens final bärgades genom en tredjeplats från positionen utvändigt om ledaren.
- Jag hoppas att han kommer vara ännu bättre till den här starten. Det är en riktigt bra häst och bästa loppet som han har gjort var väl när han vann i Östersund. I finalen gången efter var han också bra men det var något extra just den dagen i Östersund och vi gör vårt bästa för att preparera honom så att han ska vara likadan nu.
För första gången i år ska hästen gå utan bakskor.
- Det hoppas jag ska göra några längder till slut.

Går ”all in”
Ny balans blir det även på Star Muscle (V75-2) i klass II-finalen, och för hans del handlar det om första gången i karriären.
- Honom ska vi prova barfota runt om och det ska nog inte vara några problem. Vi provar att köra utan framskorna i värmningen och planen är att köra så, och med amerikansk vagn. Det är första gången och vi försöker gå lite all in nu när det är final. Men vi är nöjda om han tar en tredje-, fjärdeplats i första hand. Han är bara fyra år och lite grön än så länge så man ska inte ha för höga förväntningar på alla utrustningsändringar.
Faboulous Pellini (V75-4) gör ständigt fina insatser, vilket 9 segrar och 18 pallplatser på 24 starter vittnar om, men trots andraplatsen senast var inte Daniel Wäjersten helt nöjd med stoet.
- Hon blev lite tassig och lite spänd senast så vi kör med skor nu när det är voltstart, som hon har haft lite problem med. Det är svårt att vässa till henne men hon är väldigt bra och kommer hon bra iväg i loppet är hon en av dem som ska räknas, det är en riktigt bra häst.
Oavsett resultat i loppet talar mycket för att det blir sexåringens sista tävlingsframträdande.
- Tanken är att hon ska lämnas kvar i Stockholm och betäckas och skulle hon av någon anledning inte bli dräktig kommer hon tillbaka i höst.

”Ett riktigt fall framåt”
Gulddivisionens final ser inte helt lättlöst ut för spelarna. Spickleback Face (V75-5) gick mycket starkt förra våren och visade vid andraplatsen i gulddivisionen för tre veckor sedan att formkurvan pekar uppåt. Tolvan på nummerbrickan får emellertid Daniel Wäjersten att ligga lågt beträffande segerchansen den här gången.
- Senast utan skor var ett riktigt fall framåt. Av träningen att döma är han inte lika bra som han var i fjol vid den här tiden, men han gick ett starkt slutvarv senast och hade han haft ett lite bättre läge hade han kanske kunnat vara med i segerdiskussionen. Jag tror att det blir svårt att vinna nu, från det här spåret.

Fler nyheter om trav

Gråbergs granskning inför superjackpoten
Gråbergs granskning inför superjackpoten
Fredag 25 augusti 2023
Superjackpot med 1,4 miljoner adderat i sexrättspotten. Söndagens V64 från Bro Park lockar med högklassiga tävlingar och sällsynt spelvärde. Då är det verkligen läge att ta del av Per-Anders Gråbergs klarsynta analyser kring loppen.
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Tisdag 22 augusti 2023
Tomas Pettersson är påväg till Solänget med två segerbud. - Jag tycker att båda ska räknas även om det är lite jobbiga lägen, säger Pettersson.
Inför V75® (drömjackpot): ”San Moteur känns fantastiskt fin – Är bättre förberedd nu”
Måndag 21 augusti 2023
Sundsvall Open Trot är ett kanonlopp på lördag och en av stjärnorna i racet heter San Moteur. Han kommer närmast från seger i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens – och nu låter det ännu bättre från Håkan Arvidsson när avelssäsongen är avslutad. – Han är mycket mer förberedd nu än inför senaste starten. Hästen känns fantastiskt fin. Jag har stor respekt för motståndet men naturligtvis tror jag på toppchans, säger Håkan Arvidsson.
Inför V75® (tisdag): Toppår för Djuse – är optimist inför derbyuttagningarna
Måndag 21 augusti 2023
Det har varit ett strålande år för Mattias Djuse. På tisdag kväll kan det första steget tas mot ännu en stor årgångsseger. Den kanske största av dem alla. Efter guldet i Sprintermästaren är Hustle Rain nu en het kandidat inför derbyt. Och tränaren är optimistisk.
Inför V64® Skellefteå: ”Det är läget emot”
Måndag 21 augusti 2023
Christian Månsson har en trio till start på hemmaplan. - Min bästa chans är 12 Roller Coaster Ås (V64-6/DD-2), det är läget emot.