Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

Inför V65® Romme: ”Blir bättre och bättre”

Fredag 24 mars 2023
4 Charlie Trot (V65-4) har kommit igång ordentligt som sjuåring och jagar i dag sin tredje raka seger. - Det klart att han ska vara mycket spelad, säger Juhani Partanen.
Inför V65® Romme: ”Blir bättre och bättre”

4 Charlie Trot (V65-4) har bara hunnit göra sex starter trots att han är sju år, men de två senaste gångerna har det blivit enkla segrar från ledningen.
- Han har alltid varit en bra häst och han var lovande som unghäst när han gick sönder och fick lång vila. Sedan har han både läkt ihop och gått sönder någon mer gång, men nu känns han mycket starkare och han är på rätt väg. Han är fortfarande valpig men står bra inne i loppen eftersom han hade haft mycket mer pengar på sig om han hade varit en frisk häst, säger Juhani Partanen när vi når honom på mobilen under morgonen.
Det är en månad sedan han startade, någon anledning att oroa sig för formen?
- Nej, jag brukar träna mina hästar. De går inte i hagen och betar mellan starterna. Jag köper inte de som säger att hästarna behöver lopp och kroppen. Det finns väl ingen som tar ut en häst som de inte tror kommer prestera?
- Vi gick igenom honom efter senaste starten och hittade inga fel och han har tränat hela tiden och känns bra. Han är lite vinglig och dan i loppen men det är inget fel på honom.
Hur ser du på dagens lopp?
- Det är 1 600 meter för första gången och vi får se om han hinner med, men det känns som att han är snabb i kroppen så det är jag inte bekymrad över. Det gäller att han är med på noterna från start men å andra sidan går han bakifrån också. Han har vunnit lätt de två senaste gångerna, senast hade han huvan kvar, och det har varit på lite sämre banor. Han blir bättre och bättre hela tiden och det klart att han ska vara mycket spelad.
Barfota runt om?
- Jag anmälde barfota runt om men jag tror att vi kör med skor igen. Jag har inte bestämt riktigt och jag vill se hur banan ser ut, men troligtvis blir det skor som tidigare.

Här hittar du tips, spelförslag och fler intervjuer inför V65 på Romme.

Fler nyheter om trav

Gråbergs granskning inför superjackpoten
Gråbergs granskning inför superjackpoten
Fredag 25 augusti 2023
Superjackpot med 1,4 miljoner adderat i sexrättspotten. Söndagens V64 från Bro Park lockar med högklassiga tävlingar och sällsynt spelvärde. Då är det verkligen läge att ta del av Per-Anders Gråbergs klarsynta analyser kring loppen.
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Tisdag 22 augusti 2023
Tomas Pettersson är påväg till Solänget med två segerbud. - Jag tycker att båda ska räknas även om det är lite jobbiga lägen, säger Pettersson.
Inför V75® (drömjackpot): ”San Moteur känns fantastiskt fin – Är bättre förberedd nu”
Måndag 21 augusti 2023
Sundsvall Open Trot är ett kanonlopp på lördag och en av stjärnorna i racet heter San Moteur. Han kommer närmast från seger i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens – och nu låter det ännu bättre från Håkan Arvidsson när avelssäsongen är avslutad. – Han är mycket mer förberedd nu än inför senaste starten. Hästen känns fantastiskt fin. Jag har stor respekt för motståndet men naturligtvis tror jag på toppchans, säger Håkan Arvidsson.
Inför V75® (tisdag): Toppår för Djuse – är optimist inför derbyuttagningarna
Måndag 21 augusti 2023
Det har varit ett strålande år för Mattias Djuse. På tisdag kväll kan det första steget tas mot ännu en stor årgångsseger. Den kanske största av dem alla. Efter guldet i Sprintermästaren är Hustle Rain nu en het kandidat inför derbyt. Och tränaren är optimistisk.
Inför V64® Skellefteå: ”Det är läget emot”
Måndag 21 augusti 2023
Christian Månsson har en trio till start på hemmaplan. - Min bästa chans är 12 Roller Coaster Ås (V64-6/DD-2), det är läget emot.