Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

”Brenne Borken är ett fenomen”

Fredag 2 juni 2023
Brenne Borken är alltjämnt obesegrad efter åtta starter. På fredagskvällen sprang fyraåringen rekordsnabbt när han vann Prinsessan Madeleines Pokal. - Brenne Borken är ett fenomen. Håller vi honom frisk är det en häst för den yppersta eliten, sa tränaren och kusken Öystein Tjomsland.
”Brenne Borken är ett fenomen”

Bollnäs körde ett par penningstinna kallblodslopp på fredagskvällen och som många gånger förr handlade det mesta om Öystein Tjomsland.
Det gick undan värre i Prinsessan Madeleines Pokal för fyraåriga kallblod. Brenne Borken visade igen att han är en av de största talangerna som finns bland kallbloden för tillfället och är alltjämt obesegrad efter åtta starter.
Brenne Borken var snabb från start och fick överta ledningen av Juni Blixt och Tjomsland valde att hålla ett högt tempo. Juni Blixt smög med i rygg och Jorma Kontio vred ut in på upploppet och Brenne Borken fick ge allt för att hålla undan för Juni Blixt som också svarade för ett topplopp. Segertiden 1.20,2/1640 meter autostart innebär norskt rekord och nytt svenskt rekord för fyraåriga utlandsfödda kallblod och segern var värd 150 000 kronor.
- Dom är bara fyra år och Juni Blixt var också otroligt bra och Brenne Borken fick verkligen ge allt och sluttiden är fantastisk. Det är en av de bättre hästar jag tränat och en drömhäst man vill ha, sa Öystein Tjomsland.

Lekande lätt för Nordsjö Anna
Hälsingehambon/Hambostinta för bara ston blev en munsbit för Nordsjö Anna som var helt överlägsen. Nordsjö Anna stod med 40 meters tillägg och efter en lite trevande inledning valde Öystein Tjomsland att attackera dryga varvet före mål och i ett huj så satt Nordsjö Anna i ledningen och lekte hem segern. Detta var hennes 13:e segern i 18:e starten och belönades med 100 000 kronor och har sprungit in 2,5 miljoner kronor hittills i karriären.
- Hon har gjort det fantastiskt bra och hade ett bra lopp i dag. Hon fortsätter att imponera. Hon utvecklas fint och går en spännande framtid till mötes, sa Öystein Tjomsland.

Timotejs Megabyte är också obesegrad
Oskar Kylin Blom har en stor talang i Timotejs Megabyte som vann Norrländskt Treåringsmästerskap för varmblod med 100 000 kronor i förstapris. Hästen startade för fjärde gången i livet och vet ännu inte hur det känns att förlora. Timotejs Megabyte öppnade snabbt samtidigt som ett par av de värsta konkurrenterna ägnade sig åt galopp och han lyckades hålla ledningen. Väl i spets fick Timotejs Megabyte hålla ett vettigt tempo och klev bara undan på upploppet till en säker seger för en tapper Midas Mana.
- Han lyckades hålla ledningen och jag trodde inte att han skulle vara så snabb. Han går tungt balanserad och är orutinerad och jag trodde att han skulle bli rullig i svängen. Tanken är att han ska ut i E3-kvalen och målet är Kriteriet och han måste få mer hårdhet och han måste gå sig trött för att utvecklas, sa Oskar Kylin Blom.
Bollnäs delade V64Xpress med Umåker och enda överraskningen var Carroty, körd av Per Linderoth och tränad av Robert Bergh, som trots ett tufft lopp utvändigt om favoriten Timeless Sunset var starkast ändå.
V64 betalar 6 366 kronor, fem rätt betalar 174 kronor och fyra rätt 28 kronor.

Fler nyheter om trav

Gråbergs granskning inför superjackpoten
Gråbergs granskning inför superjackpoten
Fredag 25 augusti 2023
Superjackpot med 1,4 miljoner adderat i sexrättspotten. Söndagens V64 från Bro Park lockar med högklassiga tävlingar och sällsynt spelvärde. Då är det verkligen läge att ta del av Per-Anders Gråbergs klarsynta analyser kring loppen.
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Tisdag 22 augusti 2023
Tomas Pettersson är påväg till Solänget med två segerbud. - Jag tycker att båda ska räknas även om det är lite jobbiga lägen, säger Pettersson.
Inför V75® (drömjackpot): ”San Moteur känns fantastiskt fin – Är bättre förberedd nu”
Måndag 21 augusti 2023
Sundsvall Open Trot är ett kanonlopp på lördag och en av stjärnorna i racet heter San Moteur. Han kommer närmast från seger i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens – och nu låter det ännu bättre från Håkan Arvidsson när avelssäsongen är avslutad. – Han är mycket mer förberedd nu än inför senaste starten. Hästen känns fantastiskt fin. Jag har stor respekt för motståndet men naturligtvis tror jag på toppchans, säger Håkan Arvidsson.
Inför V75® (tisdag): Toppår för Djuse – är optimist inför derbyuttagningarna
Måndag 21 augusti 2023
Det har varit ett strålande år för Mattias Djuse. På tisdag kväll kan det första steget tas mot ännu en stor årgångsseger. Den kanske största av dem alla. Efter guldet i Sprintermästaren är Hustle Rain nu en het kandidat inför derbyt. Och tränaren är optimistisk.
Inför V64® Skellefteå: ”Det är läget emot”
Måndag 21 augusti 2023
Christian Månsson har en trio till start på hemmaplan. - Min bästa chans är 12 Roller Coaster Ås (V64-6/DD-2), det är läget emot.