Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

V75®: Mäktig spurt av Fiftyfour i E3-finalen – ”Den bästa häst jag har kört”

Lördag 19 augusti 2023
Han var kullens kung i fjol som tvååring och vann såväl Svensk Uppfödningslöpning som Breeders Crown. Nu imponerade Fiftyfour stort när han spurtade hem E3-finalen för hingstar och valacker. Segertiden blev det nya löpningsrekordet 1.10,8/1640a för den Tomas Malmqvist-tränade treåringen. – Han är den bästa häst jag har kört. En fantastisk individ, berömde segerkusken Ken Ecce.
V75®: Mäktig spurt av Fiftyfour i E3-finalen – ”Den bästa häst jag har kört”

Rommetravet var värd för lördagens V75® där E3-finalerna över kort distans stod i fokus. Tomas Malmqvist visade upp sin Fiftyfour i ett bländande skick och via en grym avslutning spurtade han ner storfavoriten Expo Wise As och alla de andra i finalen för hingstar och valacker. Fiftyfour blev i fjol framröstad som Årets Tvååring efter att ha vunnit de största loppen och sprungit in 2,3 miljoner kronor. Det här var hästens blott tredje start för året och han levererade en fenomenal insats i händerna på Ken Ecce och tog sin andra raka seger. Efter att ha inlett på innerspår hittade Ken Ecce ut i fjärde par utvändigt efter 600 meter. Detta samtidigt som tempot var högt framme i täten, där Vegas Wania blåste till ledningen och när storfavoriten Expo Wise As kom fram och ställde frågan efter ett drygt halvvarv, svarade Magnus A Djuse resolut ledningen. Tätduon varvade på 1.10 och när Epsom As angrep i tredjespår dryga halvvarvet kvar, fick han Fiftyfour med i släptåg. I utgången av sista kurvan kastade Ken Ecce loss sin stjärna som fick full anfallsorder, och i ett nafs sprintade Fiftyfour förbi de övriga och kopplade greppet mitt på upploppet. Segertiden blev det nya löpningsrekordet 1.10,8/1640a och förstapriset var en miljon kronor när Ken Ecce bjöd på en segergest kort före mål.
– Fy fan vilken häst alltså. Det gick fort där framme och dom varvade på 1.10. Efter 600 meter kunde jag komma ut i andraspår och jag fick en bra feeling in i sista sväng. Han är bättre än de andra och har viljan och tekniken som gör honom så bra. Han vill vara först den här hästen och han tycker om att tävla. Det är den klart bästa hästen jag har kört. En fantastisk individ, sa Ken Ecce.

Gocciadoro besviken över storfavoriten – ”Kan vara sjuk”
Tvåa i mål blev en sylvasst spurtande Frank S.H. för Fredrik Persson. Trea blev S.G.Dracarys tillsammans med Örjan Kihlström som kom fram på innerspår den sista biten.
– Han gick jättebra. Det blev ett struligt lopp men hästen gjorde det jättebra, kommenterade Örjan Kihlström.
Däremot var Alessandro Gocciadoro besviken över Expo Wise As som stumnade den sista biten och blev femma i mål. Detta efter att temporärt kopplat greppet när hästarna svängde in på upploppet.
– Jag trodde att vi skulle få ledningen efter femhundra meter men Magnus ville köra i ledningen. De sista 200-300 metrarna var han trött. Jag tror kanske att han kan vara sjuk. Vi får kolla upp honom, sa Alessandro Gocciadoro.

Dubbelt Djuse och familjelycka i E3-finalen för ston
Det blev familjelycka i vinnarcirkeln efter att A Teaser skrällvunnit E3-finalen för ston. Tränaren Mattias Djuse hade fyra hästar med i loppet, och lade beslag på de två första platserna. Först i mål var A Teaser som spurtade till seger för Erik Adielsson och precis på mållinjen tog sig förbi Larah Westwood och storfavoriten Kinglet Bird. Detta efter att ledande Kinglet Bird fått press i ledningen av utvändige Esmeralda Bez som sett till att tempot hållits uppe. I rygg på ledaren satt A Teaser och i andra par utvändigt Larah Westwood. Den sistnämnda tog sig fram utvändigt om ledaren i sista sväng, och samtidigt fick A Teaser chansen vid upploppets början. Över målrakan kom tre hästar stormande sida vid sida den sista biten och precis före mål hann A Teaser förbi stallkamraten Larah Westwood. Segertiden blev det tangerande löpningsrekordet 1.10,9/1640a och förstapriset var en miljon kronor.
Vid sidan av banan stod en rörd tränare Mattias Djuse efter att familjehästen A Teaser vunnit, som ägs och är uppfödd av hans mamma och pappa (Hästshopen i Östersund AB).
– Det här var häftigt. En riktig dröm. Hon är en ”gratishäst” som vi har haft i träning hela tiden. Jättekul för mamma och pappa, sa Mattias Djuse.

”Jag får ge hästen all heder”
Segerkusken Erik Adielsson strödde superlativer över A Teaser.
– Jag får ge hästen all heder att hon fixade en sidoförflyttning och ändå kunde accelerera inne på upploppet. Hon öppnade även väldigt kvickt och visade fin uppfattning i starten. Jag visste inte hur mycket Örjan och Magnus hade att åka med samtidigt som min häst kändes jättefin. Det var en lättsam häst att köra, sa Erik Adielsson och berömde även tränaren Mattias Djuse som fortsätter att fira stora framgångar.
– Jag tycker att Mattias resultat talar för sig själva. Han har 125 hästar träning och det är otroligt att han har tagit de här stegen som han har gjort mest hela tiden, sa Adielsson.
Örjan Kihlström var nöjd med Kinglet Bird som alltså blev trea och knappt slagen.
– Hon gick jättebra och fick en lite het häst på utsidan så det blev tufft men hon kämpade på jättebra.

Revansch för Gocciadoro i Guld
Om Alessandro Gocciadoro var besviken efter Expo Wise As i E3-finalen, så fick Italienaren snabb revansch redan i loppet efter, tillika Gulddivisionen, med Charmant De Zack. Hästen var lysande vid en överlägsen seger på Solvalla näst senast, men inte riktigt lika vass gången efter. Nu var han sannerligen tillbaka i gott slag igen när han via en strålande långspurt plockade ner ledande Global Badman som fått bestämma i täten. Segertiden blev imponerande 1.11,8 över 2640 meter med autostart.
– Han var super och de sista 600 metrarna gick fort. Jag är så glad över hästen, sa Alessandro Gocciadoro som även avslutade V75 genom att vinna med favoriten Don’t Say Gar som var överlägsen från ledningen och därmed blev det en dubbelseger för Alessandro Gocciadoro.

Styrkeuppvisning av Fredde B:s Matiere
Matiere och In Love Mearas har mött varandra tre gånger i rad. I den första starten vann In Love Mearas och senast var det Matieres tur att spurta till seger i Visby. Nu tog Fredrik B Larsson fram ett annat vapen ur hästens arsenal – och vann på ren styrka. In Love Mearas öppnade snabbt till ledningen från springspåret för Örjan Kihlström. Men han fick tidigt Matiere på utsidan och Fredrik B Larsson såg till att hålla tempot uppe. Han pressade på utsidan med sin häst och första varvet travades efter snabba 1.12,5. Tätduon drog ifrån de övriga fältet och det utmynnade i en härlig duell på upploppet mellan de båda. Men Matiere var den starkaste den här dagen och kopplade greppet på In Love Mearas. En mycket imponerande insats där segerstriden blev strålande 1.12,1/2140 meter i voltstart.
– Jag hade en plan att jag inte ville låta Örjan häst, som är bra, få bestämma för mycket i ledningen. I så fall tror jag att det hade blivit svårt att slå honom. Det här var min taktik att vinna loppet att lägga press och hålla lite tryck på honom hela vägen. Jag litade på min häst och han har utvecklats otroligt bra. Han är otroligt stark och löpärlig, berömde Fredrik B Larsson.
I den andra avdelningen på V75 fick favoriten Great Time Trot bestämma i ett moderat tempo i ledningen. Men han kunde inte freda sig mot Jobpost och Erjon som kom farande över upploppet. Det var bröderna Djuse som gjorde upp och det längsta strået drog Mats E Djuse med Jobpost som höll undan före Ejon och Magnus A Djuse. Segertiden för den Jörgen Westholm-tränade fyraåringen blev 1.13,8/2640a.

Lennartsson skrällde
I den femte avdelningen, tillika Bronsdivisionen, kom favoriten Lindymusclemania tidigt till ledningen i utgången av den första kurvan. Han fick sedan bestämma tempot och många trodde nog på seger när hästarna svängde in på upploppet. Men då kom Corazon De B. farande för Per Lennartsson som serverat sin häst en fin resa i andra par utvändigt. Segergreppet kopplades kort före mål och skrällen för hästen var ett faktum. Han var spelad till fyra procent av insatsfördelningen på V75.
Den hästen var en bidragande orsak till att sju rätt på V75 gav 5 011 950 kronor. Sex rätt betalade 8359 kronor och fem rätt gav 407 kronor.

Fler nyheter om trav

Gråbergs granskning inför superjackpoten
Gråbergs granskning inför superjackpoten
Fredag 25 augusti 2023
Superjackpot med 1,4 miljoner adderat i sexrättspotten. Söndagens V64 från Bro Park lockar med högklassiga tävlingar och sällsynt spelvärde. Då är det verkligen läge att ta del av Per-Anders Gråbergs klarsynta analyser kring loppen.
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Tisdag 22 augusti 2023
Tomas Pettersson är påväg till Solänget med två segerbud. - Jag tycker att båda ska räknas även om det är lite jobbiga lägen, säger Pettersson.
Inför V75® (drömjackpot): ”San Moteur känns fantastiskt fin – Är bättre förberedd nu”
Måndag 21 augusti 2023
Sundsvall Open Trot är ett kanonlopp på lördag och en av stjärnorna i racet heter San Moteur. Han kommer närmast från seger i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens – och nu låter det ännu bättre från Håkan Arvidsson när avelssäsongen är avslutad. – Han är mycket mer förberedd nu än inför senaste starten. Hästen känns fantastiskt fin. Jag har stor respekt för motståndet men naturligtvis tror jag på toppchans, säger Håkan Arvidsson.
Inför V75® (tisdag): Toppår för Djuse – är optimist inför derbyuttagningarna
Måndag 21 augusti 2023
Det har varit ett strålande år för Mattias Djuse. På tisdag kväll kan det första steget tas mot ännu en stor årgångsseger. Den kanske största av dem alla. Efter guldet i Sprintermästaren är Hustle Rain nu en het kandidat inför derbyt. Och tränaren är optimistisk.
Inför V64® Skellefteå: ”Det är läget emot”
Måndag 21 augusti 2023
Christian Månsson har en trio till start på hemmaplan. - Min bästa chans är 12 Roller Coaster Ås (V64-6/DD-2), det är läget emot.