Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

GS75®: Heart of Steel har mer att hämta

Söndag 20 augusti 2023
Heart of Steel och Stefan Persson tog hem Smålandsmästaren. Ekipaget satte punkt på en svårfunnen GS75 på Vaggeryd som gav miljonutdelning.
GS75®: Heart of Steel har mer att hämta

150 000 kronor väntade vinnaren när Vaggeryd körde sitt största lopp för säsongen.
Smålandsmästaren hade lockat ett gediget fält garvade miljonärer där Svante Ericssons Phoenix Photo fick spelarnas förtroende.
Men det var loppets tre övriga nioåringar som skulle göra upp över upploppet.
Däremot blev det aldrig någon riktig kamp om förstapriset.
Heart of Steel har genom hela karriären visat sig oerhört svårpasserad då han kommer först och när Stefan Persson hittade favoritpositionen syntes tydligt att glöden finns kvar när han avfärdade sina utmanare och passerade fyra miljon intjänat.
- Fantastiskt kul att få köra så här fina hästar, det ger krydda till travlivet. Han klev iväg riktigt fint, sedan fick vi ett par små tryckare, men han gick undan på jättebra sätt, kommenterade Persson som satt upp bakom hästen för första gången.
Ordinarie kusk är annars Peter Untersteiner som gladdes lite extra åt segern, trots att han själv körde galopp med stallkamraten Toto Barosso.
- Det är jättekul att han kommit tillbaka så fin. Han gick en gaffelbandsskada och var borta ett år, men han har helt klart mer kvar att hämta.
Det har även kullkamraterna Husse Boko, Olga Utca och Phoenix Photo som satte ungtupparna på plats genom att i tur och ordning lägga beslag på platserna bakom.

Två system med sju rätt
Två ännu större överraskningar såg till att utdelningen på GS75 drog i höjden. Ulf Ohlsson satte dit Fredrik Persson-tränade Indro Jabado med två procent av insatserna i ryggen, medan Mikka Aho och Ready Trophy var ännu mindre betrodda då man slog till från ledarryggen på vassa 1.13,8/2 650 meter autostart.
Endast två system hittade rätt och utdelningen för sju rätt skrevs till 1 553 830 kronor.

Fler nyheter om trav

Gråbergs granskning inför superjackpoten
Gråbergs granskning inför superjackpoten
Fredag 25 augusti 2023
Superjackpot med 1,4 miljoner adderat i sexrättspotten. Söndagens V64 från Bro Park lockar med högklassiga tävlingar och sällsynt spelvärde. Då är det verkligen läge att ta del av Per-Anders Gråbergs klarsynta analyser kring loppen.
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Tisdag 22 augusti 2023
Tomas Pettersson är påväg till Solänget med två segerbud. - Jag tycker att båda ska räknas även om det är lite jobbiga lägen, säger Pettersson.
Inför V75® (drömjackpot): ”San Moteur känns fantastiskt fin – Är bättre förberedd nu”
Måndag 21 augusti 2023
Sundsvall Open Trot är ett kanonlopp på lördag och en av stjärnorna i racet heter San Moteur. Han kommer närmast från seger i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens – och nu låter det ännu bättre från Håkan Arvidsson när avelssäsongen är avslutad. – Han är mycket mer förberedd nu än inför senaste starten. Hästen känns fantastiskt fin. Jag har stor respekt för motståndet men naturligtvis tror jag på toppchans, säger Håkan Arvidsson.
Inför V75® (tisdag): Toppår för Djuse – är optimist inför derbyuttagningarna
Måndag 21 augusti 2023
Det har varit ett strålande år för Mattias Djuse. På tisdag kväll kan det första steget tas mot ännu en stor årgångsseger. Den kanske största av dem alla. Efter guldet i Sprintermästaren är Hustle Rain nu en het kandidat inför derbyt. Och tränaren är optimistisk.
Inför V64® Skellefteå: ”Det är läget emot”
Måndag 21 augusti 2023
Christian Månsson har en trio till start på hemmaplan. - Min bästa chans är 12 Roller Coaster Ås (V64-6/DD-2), det är läget emot.