Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

Schampus tysk derbyvinnare

Söndag 20 augusti 2023
Schampus och Josef Franzl tog hem det tyska travderbyt efter en raketspurt. Segertiden 1.11,4/1 900 meter autostart sänkte det tidigare löpningsrekordet med sex tiondelar.
Schampus tysk derbyvinnare

Ett trehästarsslag på pappret blev ett trehästarsslag i verkligheten.
Kampen mellan Tysklands tre främsta fyraåringar Schampus, Y Not Diamant och Gio Cash levde upp till alla förväntningar på travbanan Mariendorf i Berlin på söndagen.
Trots att han orsakat en omstart så tog Dion Tesselaar hand om initiativet då han skickade sin redan trefaldige miljonär Gio Cash till ledningen via en rykande start.
Invändige Schampus hamnade närmast bakom medan Robin Bakker inledde avvaktande och placerade Y Not Diamant som trea i andraspår.
Istället var det storskrällen Yahoo Diamant som såg till att hålla farten upp på utsidan innan Bakker gav full anfallsorder runt slutsvängen. En visslande speed bar hela vägen fram till ledaren, i precis nog tid för att hålla Schampus inlåst.
Men Josef Franzl lyckades kort senare backa loss bakom tätduon och när Schampus fick fritt spelrum sista 100 meter växlade han tempo som en fullfjädrad elithäst.
Y Not Diamant kämpade ner ledaren, men fick sträcka vapen kort före mål varpå Franzl höjde näven i en jublande segergest.
Firandet fortsatte efter segerceremonin där en överlycklig tränare och kusk både kostade på sig ett dopp i vattnet på innerplan och att spexa för publiken.
Triumfen var värd 1,4 miljoner kronor.


Se loppet här

Fler nyheter om trav

Gråbergs granskning inför superjackpoten
Gråbergs granskning inför superjackpoten
Fredag 25 augusti 2023
Superjackpot med 1,4 miljoner adderat i sexrättspotten. Söndagens V64 från Bro Park lockar med högklassiga tävlingar och sällsynt spelvärde. Då är det verkligen läge att ta del av Per-Anders Gråbergs klarsynta analyser kring loppen.
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Tisdag 22 augusti 2023
Tomas Pettersson är påväg till Solänget med två segerbud. - Jag tycker att båda ska räknas även om det är lite jobbiga lägen, säger Pettersson.
Inför V75® (drömjackpot): ”San Moteur känns fantastiskt fin – Är bättre förberedd nu”
Måndag 21 augusti 2023
Sundsvall Open Trot är ett kanonlopp på lördag och en av stjärnorna i racet heter San Moteur. Han kommer närmast från seger i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens – och nu låter det ännu bättre från Håkan Arvidsson när avelssäsongen är avslutad. – Han är mycket mer förberedd nu än inför senaste starten. Hästen känns fantastiskt fin. Jag har stor respekt för motståndet men naturligtvis tror jag på toppchans, säger Håkan Arvidsson.
Inför V75® (tisdag): Toppår för Djuse – är optimist inför derbyuttagningarna
Måndag 21 augusti 2023
Det har varit ett strålande år för Mattias Djuse. På tisdag kväll kan det första steget tas mot ännu en stor årgångsseger. Den kanske största av dem alla. Efter guldet i Sprintermästaren är Hustle Rain nu en het kandidat inför derbyt. Och tränaren är optimistisk.
Inför V64® Skellefteå: ”Det är läget emot”
Måndag 21 augusti 2023
Christian Månsson har en trio till start på hemmaplan. - Min bästa chans är 12 Roller Coaster Ås (V64-6/DD-2), det är läget emot.