Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

Svanstedt kung på världsrekordbanan

Söndag 20 augusti 2023
Åke Svanstedt dominerade fullständigt under lördagens stortrav på Pocono Downs i USA. Totalt blev det fyra segrar inkluderat dagens båda huvudlopp för treåringar och nästan fyra miljoner kronor inkört till stallet.
Svanstedt kung på världsrekordbanan

Första drabbningen efter Hambletonian-helgen var temat för tävlingarna som kördes natten mot söndagen svensk tid på den snabba tusenmetersbanan i Pennsylvania – platsen där Åke Svanstedt för nio år sedan körde travsportens absoluta världsrekord på 1.07,7/1 609 meter autostart med svenskfödde Sebastian K.
Några sådana farter bjöds inte den här gången, men efter att ha satt tonen i dagens inledande lopp med svenskfödda Pure Hope följde Svanstedt upp med att sätta dit Southwind Tyrion i inbjudningsloppet för den äldre eliten uppkallat efter hans tidigare stjärna. Taktiken som skulle bli ett tema under tävlingarna var att släppa ledningen till värste konkurrenten Hillexotic för att enkelt speeda förbi över upploppet på 1.08,9/1 609 meter autostart – kvällens snabbaste tid bland travarna.
Därmed stoltserar den sparsamt matchade svenskägde femåringen med 11 segrar på 19 starter.

Vann storloppen via open stretch
I Delmonica Hanover för de treåriga stona handlade det om revanschmöte mellan Marcus Melanders Heaven Hanover och Svanstedts Bond, etta och tvåa i Hambletonian Oaks.
Bond drog sin vana trogen till front, men även här valde Svanstedt att överlåta kommandot till sin värsta konkurrent.
Det utmynnade i en rafflande speedduell där Bond lyckade slugga sig förbi via open stretch i de sista stegen före mål.
- Det var en bra häst som kom utvändigt, då tyckte jag att det var passande att släppa och sitta bakom den. Jag körde henne dåligt två gånger, men nu har jag kört bättre de två senaste loppen och då har hon varit bra, konstaterade Svanstedt om stoet som vunnit 11 av 16 starter och hastigt närmar sig titeln dollarmiljonärska.
Lika spikrak har inte karriären varit för jämnårige Up Your Deo som inte vann ett enda lopp som tvååring, men under sommaren klivit fram som en av kullens bästa hästar och närmast kom från en tredjeplats i Hambletonian.
Nu kom säsongens andra miljonseger sedan Svanstedt upprepat segerreceptet att släppa ledningen, i detta fall till Celebrity Bambino, och sedan visslat förbi i smått överlägsen stil via open strech.
Marcus Melanders Kilmister spurtade in som tvåa knappt före Svanstedts Kierkegaard K.
Melanders Hambletonian-tvåa Oh Well galopperade på väg mot ledningen i första sväng.
Segertiden för Up Your Deo blev 1.10,0 och belöningen drygt 1,5 miljoner kronor.

Fler nyheter om trav

Gråbergs granskning inför superjackpoten
Gråbergs granskning inför superjackpoten
Fredag 25 augusti 2023
Superjackpot med 1,4 miljoner adderat i sexrättspotten. Söndagens V64 från Bro Park lockar med högklassiga tävlingar och sällsynt spelvärde. Då är det verkligen läge att ta del av Per-Anders Gråbergs klarsynta analyser kring loppen.
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Tisdag 22 augusti 2023
Tomas Pettersson är påväg till Solänget med två segerbud. - Jag tycker att båda ska räknas även om det är lite jobbiga lägen, säger Pettersson.
Inför V75® (drömjackpot): ”San Moteur känns fantastiskt fin – Är bättre förberedd nu”
Måndag 21 augusti 2023
Sundsvall Open Trot är ett kanonlopp på lördag och en av stjärnorna i racet heter San Moteur. Han kommer närmast från seger i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens – och nu låter det ännu bättre från Håkan Arvidsson när avelssäsongen är avslutad. – Han är mycket mer förberedd nu än inför senaste starten. Hästen känns fantastiskt fin. Jag har stor respekt för motståndet men naturligtvis tror jag på toppchans, säger Håkan Arvidsson.
Inför V75® (tisdag): Toppår för Djuse – är optimist inför derbyuttagningarna
Måndag 21 augusti 2023
Det har varit ett strålande år för Mattias Djuse. På tisdag kväll kan det första steget tas mot ännu en stor årgångsseger. Den kanske största av dem alla. Efter guldet i Sprintermästaren är Hustle Rain nu en het kandidat inför derbyt. Och tränaren är optimistisk.
Inför V64® Skellefteå: ”Det är läget emot”
Måndag 21 augusti 2023
Christian Månsson har en trio till start på hemmaplan. - Min bästa chans är 12 Roller Coaster Ås (V64-6/DD-2), det är läget emot.