Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

Vacker derbyfinal för Neuroth

Söndag 20 augusti 2023
Sjunde och sista derbysegern. Wido Neuroths Ami de Vega utklassade konkurrenterna i Norsk Derby. - Det här kommer jag aldrig att glömma, sade tränarnestorn sedan han hyllats av hemmapubliken på Övrevoll i sin avskedsfest.
Vacker derbyfinal för Neuroth

Det kunde inte ha blivit ett mer välregisserat avslut.
Norges mångfaldige championtränare Wido Neuroth är inne på sin avskedsturné efter en drygt 0 år lång karriär.
Nästa år ska sonen Jan-Erik sluta rida och istället ta över ansvaret för stallets hästar.
Men duon hade en sista chans att vinna det norska galoppderbyt tillsammans.
Ett lopp där pappa hade sex inteckningar, men sonen ingen.
Och sagan fick ett lyckligt slut sedan Ami de Vega inte bara besegrat utan utklassat sina kullkamrater på det krävande underlaget där arrangörerna såg sig nödgade att kort före start ändra bansträckningen till den inre svängen, vilket innebär att det annars så utslagsgivande 800 meter långa upploppet halveras.
- Det var en överraskning för mig när det blev inre sväng och det gjorde att vi fick lägga upp en ny taktik med offensivare planer. Det var jag inte nöjd med, konstaterade Wido Neuroth aningen bistert innan han sprack upp i ett stort leende inför den jublande publikskaran.
- Jag visste inte att jag hade så många fans. Det är klart att jag kan njuta av det här med så många människor, det här kommer jag aldrig att glömma. Det var verkligen stort och hästen var fenomenalt bra.
Ännu mer känslor visade Jan-Erik Neuroth som var med i tätkänning hela vägen varpå Ami de Vega helt sonika galopperade ifrån sina konkurrenter sista 200 meterna.
- Banan var tung, så jag valde att hålla igång honom till mål. Det här är mitt största ögonblick i karriären, på hemmabanan, det bara är det, sade Neuroth junior med sprucken röst.

Hard One to Please tillbaka i vinnarcirkeln
Dagens andra höjdpunkt var Grupp 3-löpningen Marit Sveaas Minneslopp som såg en likaledes bejublad återkomst för Hard One To Please.
Fjolårets utropstecken i Skandinavien som vann dubbla derbyn och tvålade dit äldre eliten i Stockholm Cup hade floppat i årets två första starter, men stod nu åter att känna igen.
Ridande Sandro di Paiva kunde bjuda på en rejäl segergest över mål sedan fyraåringen krigat ner sina äldre och mer garvade konkurrenter
- En väldigt bra häst som jag verkligen är glad att få rida. Han sprang som en champion, kommenterade segerjockeyn medan tränaren Annika Bye Hansen fyllde i:
- Det har varit en misslyckad säsong, men nu tog vi igen allt. Han funkade inte alls på banan i Goodwood senast, men idag var det den tunga banan som räddade oss. Normalt är 1 800 meter för kort för honom, sade Bye Hansen och meddelade att siktet nu är inställt på att försvara titeln i Stockholm Cup.
Dubbla listedvinster blev det för hemmabanans dominanter Niels Petersen och Carlos Lopez.
Lopez lurade konkurrenterna i Polar Cup då han tog vänster över upploppet med Let’s Go Crazy och sprintade ifrån övriga fältet som valde att avsluta närmast publikplats.
Lanwades Stud Stakes såg rafflande ut med samtliga sex hästar sida vid sida halvvägs in på det långa upploppet. Då visade fjolårsvinnaren Iron Butterfly vem som var starkast och tågade undan till 200 000 norska kronor och en eftertraktad fribetäckning.
Ingen hittade sex rätt på V64 vilket innebär att 1,4 miljoner kronor går vidare till kommande söndag på Bro Park i form av jackpot.

Fler nyheter om trav

Gråbergs granskning inför superjackpoten
Gråbergs granskning inför superjackpoten
Fredag 25 augusti 2023
Superjackpot med 1,4 miljoner adderat i sexrättspotten. Söndagens V64 från Bro Park lockar med högklassiga tävlingar och sällsynt spelvärde. Då är det verkligen läge att ta del av Per-Anders Gråbergs klarsynta analyser kring loppen.
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Tisdag 22 augusti 2023
Tomas Pettersson är påväg till Solänget med två segerbud. - Jag tycker att båda ska räknas även om det är lite jobbiga lägen, säger Pettersson.
Inför V75® (drömjackpot): ”San Moteur känns fantastiskt fin – Är bättre förberedd nu”
Måndag 21 augusti 2023
Sundsvall Open Trot är ett kanonlopp på lördag och en av stjärnorna i racet heter San Moteur. Han kommer närmast från seger i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens – och nu låter det ännu bättre från Håkan Arvidsson när avelssäsongen är avslutad. – Han är mycket mer förberedd nu än inför senaste starten. Hästen känns fantastiskt fin. Jag har stor respekt för motståndet men naturligtvis tror jag på toppchans, säger Håkan Arvidsson.
Inför V75® (tisdag): Toppår för Djuse – är optimist inför derbyuttagningarna
Måndag 21 augusti 2023
Det har varit ett strålande år för Mattias Djuse. På tisdag kväll kan det första steget tas mot ännu en stor årgångsseger. Den kanske största av dem alla. Efter guldet i Sprintermästaren är Hustle Rain nu en het kandidat inför derbyt. Och tränaren är optimistisk.
Inför V64® Skellefteå: ”Det är läget emot”
Måndag 21 augusti 2023
Christian Månsson har en trio till start på hemmaplan. - Min bästa chans är 12 Roller Coaster Ås (V64-6/DD-2), det är läget emot.