Allt om trav med tips, resultat och startlistor v75, V86, v65, v64 & GS75

Inför V4®/V5® Gävle: ”Om i närheten av den nivån, då måste han räknas”

Måndag 21 augusti 2023
Mycket imponerande seger näst senast. Men därefter tvingades Impressive Sisu till ett litet uppehåll. Tränaren Petri Salmela tror ändå på fina möjligheter för femåringen.
Inför V4®/V5® Gävle: ”Om i närheten av den nivån, då måste han räknas”

3 Impressive Sisu (V4-3) stod för en topprestation när han vann i Eskilstuna i slutet av maj då han bland annat besegrade It’s Peppertime som därefter vunnit V75® och i morgon är en av hästarna i uttagningarna till derbyt.
Men nu återkommer Impressive Sisu efter ett par veckors uppehåll. Vi slog en signal till tränaren Petri Salmela som ger oss förklaringen – och sin syn på dagens chanser.
– Impressive Sisu är allt väl med, även om han inte gått några hårdare jobb. Han var ju med om en liten olycka; det var riktig storm här och hästen ramlade ned i diket och vi fick faktiskt lyfta upp honom med traktor… Men det var inget allvarligt med honom, han fick ta det lugnt i en och en halv vecka efter det och har sedan tränat fint de senaste veckorna.
Det borde ändå vara en bra chans här, trots uppehållet?
– Som sagt har han inte testats något hårdare i jobben, men är han i närheten av den nivån som han visade vid segern i Eskilstuna är det självklart att han måste räknas här. Katja Melkkos fina It’s Peppertime (som är med i derbyuttagningarna reds.anm.) hade ingen chans mot honom då och det säger ju en del. Tanken är också att vi ska tävla honom barfota runt om nu, vi har länge velat prova det på den här hästen, men vi bestämmer det helt säkert i sista stund.
Du har också 13 Ken Miles Sisu (V5-2)?
– 13 Ken Miles Sisu (V5-2) är jämn och säker och gick väl helt okej i ett billigt lopp senast. Hästen borde bli bättre och bättre med varje start nu, men här är det många att runda. Han kan väl vara platsaktuell om det blir maxklaff.

Klicka här för mer stallsnack inför V4®/V5® Gävle

Fler nyheter om trav

Gråbergs granskning inför superjackpoten
Gråbergs granskning inför superjackpoten
Fredag 25 augusti 2023
Superjackpot med 1,4 miljoner adderat i sexrättspotten. Söndagens V64 från Bro Park lockar med högklassiga tävlingar och sällsynt spelvärde. Då är det verkligen läge att ta del av Per-Anders Gråbergs klarsynta analyser kring loppen.
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Inför V4®/V5® Solänget: ”Båda två ska räknas”
Tisdag 22 augusti 2023
Tomas Pettersson är påväg till Solänget med två segerbud. - Jag tycker att båda ska räknas även om det är lite jobbiga lägen, säger Pettersson.
Inför V75® (drömjackpot): ”San Moteur känns fantastiskt fin – Är bättre förberedd nu”
Måndag 21 augusti 2023
Sundsvall Open Trot är ett kanonlopp på lördag och en av stjärnorna i racet heter San Moteur. Han kommer närmast från seger i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens – och nu låter det ännu bättre från Håkan Arvidsson när avelssäsongen är avslutad. – Han är mycket mer förberedd nu än inför senaste starten. Hästen känns fantastiskt fin. Jag har stor respekt för motståndet men naturligtvis tror jag på toppchans, säger Håkan Arvidsson.
Inför V75® (tisdag): Toppår för Djuse – är optimist inför derbyuttagningarna
Måndag 21 augusti 2023
Det har varit ett strålande år för Mattias Djuse. På tisdag kväll kan det första steget tas mot ännu en stor årgångsseger. Den kanske största av dem alla. Efter guldet i Sprintermästaren är Hustle Rain nu en het kandidat inför derbyt. Och tränaren är optimistisk.
Inför V64® Skellefteå: ”Det är läget emot”
Måndag 21 augusti 2023
Christian Månsson har en trio till start på hemmaplan. - Min bästa chans är 12 Roller Coaster Ås (V64-6/DD-2), det är läget emot.